نحوه استفاده از خلاصه برداری ها و حاشیه نویسی ها در دوران جمعبندی

مرکز مشاوره استاد رضا اصغری
09120059237

www.Konkur100.iR
<

نحوه استفاده از خلاصه برداری ها و حاشیه نویسی ها در دوران جمعبندی 

سایت کنکور 100 

ارتباط با استاد رضا اصغری و ثبت نام مشاوره  : 09120059237 


سلام به همه دوستداران تحصیل و عاشقان رشته های لاکچری و تووووپ…

اصول یادگیری می گوید که خواندن به تنهایی کافی نیست چرا که آموخته ها به راحتی فراموش می شوند لذا زمانی مطالعه کیفیت خواهد داشت که برای تثبیت بیشتر در حافظه و کمک به یادآوری مطالب ، از نکته برداری ، حاشیه نویسی و خلاصه نویسی استفاده شود.

با توجه به اینکه در دوران مرور و جمعبندی بهترین منبع استفاده از خلاصه نویسی ها ، یادداشت برداری ها و حاشیه نویسی ها می باشد لذا این سوال برای بسیاری از داوطلبان به وجو آمده که چگونه باید برای این منابع برنامه ریزی شود تا استفاده حداکثری از این منابع داشته باشید.

اول در مورد شیوه درست خلاصه نویسی نکاتی را اشاره داشته باشیم سپس سراغ نحوه استفاده از آنها برویم . توجه داشته باشید که در صورتی میتوانید از این منابع در دروان جمعبندی استفاده کنید که حتما موارد زیر را به صورت درست و تکنیکی انجام داده باشید تا بتوانید الان به مرور از آنها اکتفا و اطمینان کنید در غیر اینصورت استفاده از خلاصه های آماده یا درسنامه های حرفه ای برخی کتب جمعبندی ،  پیشنهاد می شود :

 

 نکته:خلاصه نویسی هر درس با درس دیگر فرق می کند .

شما نباید همزمان با خواندن یک متن ، دست به قلم شوید و خلاصه نویسی کنید  این روش خلاصه نویسی نیست بلکه کپی از کتاب و بصورت یک جزوه دست نویس است.

خلاصه نویسی و یا حاشیه نویسی حتما باید بعد از مطالعه دقیق و درک کامل از متن تهی شود و بهترین خلاصه نویسی و حاشیه نویسی ، شیوه ای است که بتوانید با مرور آن در بازه های زمانی بعدی ، حداکثر مطالب ان مبحث را بیاد آورید.


همانطور که گفته شد خلاصه نویسی و حاشیه نویسی و حتی نکته برداری یک مهارت است. مهارتی که ابتدا باید بخوبی اصول آن را بدانید بعد به تمرین به تسلط برسانید. از اصول حاشیه نویسی و خلاصه نویسی این است که کلمات اضافی و بیخود  متن حذف شوند و تا جایی که می توانید  از فلش و علائم استفاده کنید  

مسلما دروس محاسباتی به دلیل این که بیشتر فرمولی و مسئله ای هستند تا متنی لذا حاشی نویسی و نکته برداری راحتری دارد مثلا می توان با چند تا فرمول بیشتر مسائل کره زمین را حل کنید ! اما توجه داشته باشید که دروس حلیاتی و محاسباتی چون به روش ها و تکنیک های متنوعی حل می شوند لذا توصیه می شود یک دفتر تکنیک تست زنی برای این دروس داشته باشید و هر تیپ تستی که با راه حل سریع و تاکتیکی دیدید در ان ثبت کنید.

همانطور که در ابتدا نیز اشاره شد شما باید تا  می توانید به رو نموداری و جدولی نکته برداری داشته باشید روشی که مدتی است برخی مولفین کتب کنکوری به عنوان درسنامه منتشر نموده اند.محتوای نموداری به دلیل افزایش تسلط در حافظه بصری باعث می شود خیلی راحتر از محتوای نکته برداری شده استفاده ببرید.  

حاشیه نویسی و یا خلاصه نویسی را با تنوع در سبک نوشتن برای خود جذاب کنید. مثلا به جای نوشتن رو کاغذهای سفید منی تنوع ایجاد کنید و با کاغذهای رنگی آشتی کنید این کار باعث می شود نکته بردای را با لذت و تمرکز بیشتری انجام دهید.

 

همیشه توصیه می کنیم هر نکته ای که از حل تستی متوجه شدید در جایی یادداشت کنید این بهترین منبع کنکوریت میشه برای مرور.

 

متاسفانه برخی داوطلبان همیشه سعی دارند نکته برداری و خلاصه نویسی هاشون از خود کتاب درسی هم کاملتر بشه ! از این نکته غافل نشوید شما بعد از فهم دقیق و شفاف درس باید نکته برداری را انجام دهید.نکته برداری باعث میشه حداکثر مطالب را در حداقل  زمان به یاد بیاورید.

 

 آزمون شبیه ساز جامع را اکنون ( خرداد ماه) دیگر باید از خود بگیرید . البته با توجه به سطح درسی خود؛ مثلا اگر داوطلب ضعیف تا متوسطی هستید می توانید هر ۴ روز یکبار از خود آزمون بگیرید و باطبع داوطلبان قوی همان روش سه روز یکبار برای شبیه سازی آزمون را باید اجرا کنند.

نکته:

 به داوطلبان سطح ضعیف تا متوسط توصیه می شود حتما با نظر یک کارشناس کنکوری برنامه مرور و جمع بندی خود را به دقت مشخص کنند تا خیالشان از بابت پوشش همه مباحث خوانده شده و مهم کنکور ، راحت باشد.

قبل از اینکه از خود آزمون بگیرید می توانید یک نیم نگاهی به خلاصه ها و نکات نوشته شده خود جهت یادآوری جزئی قبل از آزمون داشته باشید . سپس وارد آزمون شبیه ساز شده و بسته به تعداد تست هایی که قادر هستید در یک تایم مشخص پاسخ دهید ، آزمون را شروع و بعد از پایان یافتن آزمون و البته ۱۰ دقیقه استراحتی کوتاه ، حال به سراغ تحلیل آزمون خود بروید.

سعی کنید از روی خلاصه ها ، یادداشت برداری ها و نکته برداری های خود ، اشکالات آزمون را بررسی و رفع کنید و در بار اول مستقیم به سراغ جزوات و کتب آموزشی نروید.

رفع اشکال از طریق خلاصه برداری ها و یادداشت برداری و حاشیه نویسی ها باعث می شود تحلیل آزمون را سریعتر انجام دهید  و وقت باقیمانده را برای رفع اشکالات و جاهایی که فراموش شده اند و نیاز به مرور مجدد دارند ، بگذارید و از طرفی دیگر تعداد تست زنی های شما نیز بیشتر می شود و این برابر است با مرور چندین باره مباحث مختلف.

 

سرسختانه بجنگید در این زمان های باقیمانده تا کنکور و از هیچ چیزی نترسید ،

 موفقیت همین نزدیکی هاست و کنکور نزدیک است…

میوه ای که الان شیرین ، آبدار و خوشمزه است روزی تلخ و بد مزه و ترش روی درخت بوده

ولی آنقدر ایستادگی و صبر کرد تا بالاخره شد وقتش رسید و خوشمزه و شیرین شد…

شما کنکوری عزیز ، به یاد داشته باش که اگه از ته دل شیرینی موفق شدن در کنکور را میخواهی باید این روزهای باقیمانده را نیز با صبر، حوصله و پشتکار زیاد پشت سر بگذاری تا به کام دل برسی…

موفقیت تک تک شما عزیزان آرزوی قلبی ماست…

توجه : تمام حقوق مطالب برای هایپرتمپ محفوظ می باشد.

نظرات ارسال شده

    نام
    ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
    وبسایت
    :) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
    نظر خصوصی
    مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
    کد امنیتی